Windows XP

Beste klant/relatie,
 
Middels dit schrijven willen wij u op de hoogte brengen dat in april 2014 Microsoft stopt met de ondersteuning van Windows XP. Hierdoor kunnen beveiligings- en privacy problemen ontstaan, met grote gevolgen voor uw bedrijfsvoering.
Na die datum kunnen bijvoorbeeld hackers een lek in Windows XP ontdekken en wordt dit door Microsoft niet meer verholpen. Hierdoor krijgen hackers dus in principe eindeloos toegang tot uw omgeving.
Tevens is gebleken dat gebruikers van Windows XP sowieso al vele malen gevoeliger zijn voor schadelijke software dan gebruikers van nieuwere systemen als Windows 7 & 8.
Ook biedt het werken met een modern besturingssysteem naast de betere beveiliging nog meer voordelen zoals sneller werken, doorlopende ondersteuning en minder down time.
Uit media gegevens blijkt een groot aantal bedrijven nog op Windows XP draaien, ook binnen het klantenbestand van ASMierlo zijn er nog bedrijven die op Windows XP draaien.
Ook de ondersteuning voor Office 2003 wordt stopgezet. Is dat ook een probleem, zult u denken, vormt een tekstverwerker dan een potentiële bron van gevaar zijn? Ja, luidt het antwoord, ook daar zitten scripts in die door virussen misbruikt kunnen worden om de pc over te nemen. Een onbeveiligde Windows-pc op internet is na 20 minuten besmet, was zo’n 10 jaar geleden al de conclusie. Hoe snel zal een onbeveiligde XP-pc nu gehackt worden? Binnen 20 seconden?
Voor meer informatie hieromtrent wijzen wij u graag naar de website van Microsoft:
http://www.microsoft.com/nl-nl/windows/business/retiring-xp.aspx
ASMierlo vindt het belangrijk om u als klant te wijzen op deze risico’s en willen als dienstverlener van uw IT omgeving deze risico’s tot een minimum beperken en zorgen dat uw IT omgeving na april probleemloos verder werkt.
Maakt u bedrijf dus nog gebruik van Windows XP en/of Office 2003?
Laat u dan door ons informeren over de gevolgen na april 2014 en tevens kunnen wij u ook begeleiden naar een recentere versie van Windows.
Mochten er na het lezen van deze brief nog vragen en/of onduidelijkheden ontstaan dan zijn wij ten allen tijde bereid om deze te beantwoorden en met u mee te denken wat voor uw bedrijf de beste oplossing is.
Wij zouden het erg op prijs stellen als u deze per mail aan ons stuurt: info@asmierlo.nl, u kunt ons natuurlijk ook telefonisch bereiken op 0492 842312.
 
Met vriendelijke groet,
 
Namens team ASMierlo
 
Automatiserings Service Mierlo – Brugstraat 14a – 5731 HH – Mierlo